You are currently viewing Sådan sætter du nemt LED-lys op

Sådan sætter du nemt LED-lys op

LED-lys er noget, der super hurtigt kan gøre ethvert rum til en hyggelig oase. Især i jule- og vintermånederne kan rigtig mange synes, at LED-lys som disse hygger op i rummet. Led-lys kan fås i rigtig mange forskellige farver, men også i ganske almindelig varm hvid, så der bør være noget for enhver smag. Men mange kan måske tænke, at LED-lys kan være besværlige og tidskrævende at sætte op. Men dette er slet ikke tilfældet, for faktisk er det i de fleste tilfælde utrolig nemt og hurtigt at gøre.

LED-lys med selvklæb

I dag kan man faktisk gøre det så nemt for sig selv, at man kan købe LED-lys med selvklæbende bagside. Det vil sige, at du altså ikke skal bruge noget som helts, udover lyset, til at sætte det op. Du kan f.eks. købe små spots der klistrer på bagsiden, og sætte dem op lige hvor du ønsker. Du kan også købe LED-strips med selvklæb på bagsiden, så du kan klistre dem langs indersiden af en dørkarm eller andre kreative steder.

Køber du disse typer for selvklæbende LED-lys, er det dog vigtigt at huske på, hvilken flade du sætter dem op på. Du skal nemlig sikre dig, at det ikke laver grimme pletter eller små huller i f.eks. tapet, når LED-spotsene fjernes igen.

LED-lys uden selvklæb

Er dit LED-lys ikke selvklæbende, kan du stadig sagtens sætte det op uden problemer. Hvis det skal sidde tæt ind til noget, kan du købe dobbeltklæbende tape og sætte på langs stripsene. På den måde vil de komme til at sidde godt fast. Men du kan også vælge at købe en LED-lyskæde og hænge op mellem f.eks. to lamper over sofabordet eller sno den om en plante. Hvis du ønsker at sætte dit LED-lys op, på noget der ikke er en væg, kan du også bruge fiskesnøre til at hænge det op med.

Fiskesnøre er nemlig næsten ikke til at se, hvilket gør, at man ikke ligger mærke til, hvordan lyset er sat op. Hvis du f.eks. ønsker at sætte LED-strips op rundt under kanten af din sengeramme, kan du evt. bruge små nåle. Her kan du eksempelvis sætte nålene fast ved at stikke dem igennem de steder i stripsene, der ikke er nogle lamper. Derved opnår du en fed effekt af lys der kommer ud fra sengen og giver en hyggelig stemning. Foretrækker du LED lamper, så tjek udvalget her.